احتمالاً همیشه شنیده یا خوانده اید که آنتی اکسیدان ها برای بدن ما مفید هستند. اما این آنتی اکسیدان ها چه بوده و در بدن چه می کنند؟ آنتی اکسیدان ها ترکیبات طبیعی هستند که رادیکال های آزاد را به دام می اندازند و به این ترتیب آسیب های ناشی از آن ها را متوقف […]

احتمالاً همیشه شنیده یا خوانده اید که آنتی اکسیدان ها برای بدن ما مفید هستند. اما این آنتی اکسیدان ها چه بوده و در بدن چه می کنند؟
آنتی اکسیدان ها ترکیبات طبیعی هستند که رادیکال های آزاد را به دام می اندازند و به این ترتیب آسیب های ناشی از آن ها را متوقف کرده و یا محدود می کنند. رادیکال های آزاد مولکول هایی هستند که به سلول های بدن ما آسیب زده و عامل اصلی پیری زودهنگام آن ها هستند.

در عوض آنتی اکسیدان ها یا همان ترکیبات مفید موجود در میوه ها و سبزیجات ترکیباتی هستند که از آسیب های وارده به سلول ها پیشگیری می کنند و از آسیب های ناشی از اکسایش آن ها جلوگیری می کنند. خوشبختانه مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها همچنین سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی نیز هستند. در این مطلب می خواهیم میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان و مؤثرترین آن ها را معرفی کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

he3988

سبزیجات سبز تیره سرشار از آنتی اکسیدان هستند
کاهو، تره فرنگی، کلم ها و غیره. این سبزیجات منبع آنتی اکسیدان است. کافی است یک تا دو نمونه از این سبزیجات را در وعده های غذایی تان نوش جان کنید و سفره تان را به سالاد مزین کنید تا آنتی اکسیدان خوبی عایدتان شود. از همین امروز در حین خرید حتماً سبزیجات سبز انتخاب اولتان باشد. کلم برگ، بروکلی و تره فرنگی حاوی ترکیبات مغذی مانند ویتامین های A،C،E و کلسیم هستند که با سرطان مقابله می کنند.
he3987

سیب زمینی شیرین را دریابید
سیب زمینی شیرین مغذی تر از سیب زمینی های معمولی است. این نوع سیب زمینی سرشار از کلسیم و حاوی میزان زیادی ویتامین A می باشد. حتماً می دانید که ویتامین A نیز خواص آنتی اکسیدانی دارد. علاوه سیب زمینی شیرین، هویج نیز یکی دیگر از سبزیجات سرشار از این ویتامین است.

 

he3986

بفرمایید میوه های قرمز ریزه میزه
توت ها، آبنبات هایی هستند که مادر طبیعت به ما داده تا سالم تر بمانیم. خوردن این میوه های کوچک ساده است. توت ها و میوه های ریز با آن قد و قواره ی کوچکشان سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی هستند که به نام اسیدالاژیک شناخته می شوند. در بین این میوه ها توت فرنگی و تمشک و شاه توت طرفداران بیشماری دارند. اسیدالاژیک بدن را در برابر عوامل مهاجم محیطی و مواد غذایی سرطان زا محافظت می کند. زغال اخته نیز جزو بهترین میوه های ریز است که کلیه ها و مثانه را به خوبی پاکسازی می کند. توصیه می کنیم شما هم با مصرف این میوه های نقلی بدنتان را در برابر رادیکال های آزاد بیمه کنید.

 

he3985

قره قاط یا سیاه گیله
قره قاط نیز از جمله میوه های کوچکی است که گنجینه ی مواد مغذی محسوب می شود. این میوه باعث کاهش التهاب و پیشگیری از تخریب سلول ها می شود. این میوه های ارغوانی تیره رنگ حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای تقویت سیستم ایمنی بدن هستند. قره قاط همچنین حاوی ترکیباتی هستند که با عوامل و عناصر خارجی سرطان زا مقابله می کنند. این ترکیبات در برابر رادیکال های آزاد ایستاده و مانع از آسیب آن ها به سلول های سالم بدن می شوند.

 

he3984

انگور: میوه ای از بهشت
انگورها جزو بهترین منابع آنتی اکسیدان ها محسوب می شوند. این میوه های بهشتی حاوی ترکیباتی هستند که برای مقابله با سرطان فوق العاده بوده و به پیشگیری از بروز بیماری های قلبی کمک می کنند. هر چه رنگ انگور تیره تر باشد مانند انگور قرمز و انگور سیاه، میزان مواد مغذی و ترکیبات آنتی اکسیدانی آن ها نیز بیشتر است. در واقع انگورهای تیره به مراتب مغذی تر از انگورهای سفید هستند. انگورها سرشار از مواد مغذی و ویتامین هایی مانند سلنیوم و ویتامین C هستند.

 

he3983

گردو و دوستانش: چربی های خوب، دوست سلامتی
آجیل ها حاوی ترکیبات مفید آنتی اکسیدانی هستند. البته گردو و رفقای مغذی اش حاوی پروتئین، ویتامین ها و امگا ۳ های معروف نیز هستند. این مواد غذایی باعث بهبود عملکرد ذهنی می شوند و به این ترتیب آلزایمر را از شما دور می کنند. باید بدانید که بیشترین خاصیت آجیل ها این است که خواص ضدالتهابی طبیعی دارند. چون سرشار از ویتامین E هستند. البته مردم از مصرف گردو و آجیل ها به بهانه ی چرب بودن آن ها خودداری می کنند اما باید بگوییم که مصرف به اندازه ی آجیل ها نه تنها باعث چاقی نمی شود بلکه برای بدن لازم است.

 

he3982

انار: دانه دانه سلامتی
یکی از قدیمی ترین میوه هایی که انسان مصرف کرده انار است. انار یک گنجینه از یاقوت هایی است که سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی هستند. به عقیده ی متخصصان فقط یک عدد انار نیمی از نیاز روزانه ی ما به ویتامین C و پانتوتنیک اسید (B5) را تأمین می کند. این مواد مغذی از بروز کرامپ های عضلانی و حالت مقاومت سلول ها به انسولین پیشگیری می کنند.

منبع: بیتوته

Share the post "۷ قهرمان آنتی اکسیدانی"

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • E-mail

Related posts:

  1. طالبی، مفید برای بیماری‌های قلبی
  2. مواد غذایی مفید برای پیشگیری از سرطان
  3. طرز تهیه یک آبمیوه سالم و خوشمزه (سرشار از آنتی اکسیدان)
  4. تغذیه سالم با ارزانترین خوردنی‌ها
Tweet ۷ قهرمان آنتی اکسیدانی - تصویر 8
کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه